Луценко пообіцяв міняти прокурорів, допоки не припиниться незаконний вируб лісу.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв змінювати прокурорів в Івано-Франківській області доти, доки вони не припинять покривати незаконну вирубку лісу в Карпатах, передає Курс.

 

Юрій Луценко зазначив, що понад  80% самовільних рубок виявлено на території лісового фонду державних підприємств Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського районів, які відповідно мають контролювати Коломийський, Калуський, Надвірнянський місцеві прокурори.

 

Він звернувся до них з обуренням:

«Ви, три достойних мужі, які були на конкурсі, за високі знання і показники призначені місцевими прокурорами. Поясніть, чому це відбувається у вас під носом? У вас є два варіанти відповідей: що ви «не в тємі», і тоді мені не потрібні такі керівники, або що ви «в долі» – тоді ви точно потрібні не мені, а прокурорам іншого напрямку».

 

«Я приїхав сюди, щоб покласти край прокурорським потуранням лісовим вирубкам. Якщо треба, я ще раз мінятиму прокурора, якщо треба, всіх вас зніматиму, поки ви зрештою не перестанете покривати і брати мзду за вирубку лісів. Бо коли ти бачиш фотографію кордону з боку Румунії або Польщі і нашого кордону – це колосальна різниця, ми самі себе знищуємо», – додав Юрій Луценко.

 

Він також звернув увагу на те, що правоохоронні органи "не помічають" і незаконного вивозу піщано-гравійної суміші.

 

Генпрокурор зазначив, що понад 100 кримінальних справ в сфері охорони довкілля розслідуються більше 6 місяців без прийняття кінцевого рішення.

18.07.2016