Захопники поліційного полку в Єревані випустили двох заручників.

Ще в заручниках залишається п’ятеро поліціянтів.

 

 

Нагадаємо, що зранку в неділю, 17 липня в столиці Вірменії Єревані група з близько трьох десятків озброєних осіб захопила будівлю полку патрульно-постової служби поліції в районі Еребуні. Про це повідомило вірменське видання News.am з покликом на інформацію прес-служба поліції Вірменії. Під час перестрілки був убитий заступник командира полку полковник Артур Ваноян, чотирьох співробітників поліції поранено.

 

Згідно з повідомленням, захопники назвали себе прихильниками опозиції. Вони висунули вимогу відставки уряду й президента країни, а також звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна. Останній перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

 

Заступник начальника поліції Вірменії генерал-лейтенант Унан Погосян заявив журналістам в Єревані, що вимогу бунтівників про звільнення Жірайра Сефіляна «неможливо виконати».

 

У ніч на 18 липня після тривалих перемовин захопники звільнити двох заручників. Про це повідомляє прес-центр Служби національної безпеки Вірменії. Звільнено пораненого поліціянта і водія машини швидкої допомоги. «Тим не менше, озброєна група відмовляється звільняти решту заручників, в числі яких високопоставлені поліціянти, скласти зброю і здатися владі», – говориться в повідомленні.

 

Склалася патова ситуація, оскільки жодна зі сторін не бажає йти на подальші поступки.

 

Президент Вірменії Серж Саргсян провів нараду з керівництвом правоохоронних органів республіки у зв'язку із захопленням будівлі поліції в єреванському районі Еребуні. 

18.07.2016