Депутати не дали Дубневичам завершити будівництво готелю в середмісті.

 

Учора, 14 липня, під час засідання сесії депутати Львівської міської ради не дозволили ТзОВ ВП «Будінвест» продовжити термін оренди земельної ділянки на розі вул. Краківської – вул. Вірменської (вул. Вірменська, 10).

 

Це рішення підтримали 26 депутатів, інформують Варіанти.

 

Фірма «Будінвест» планувала на 10 років орендувати земельну ділянку площею 0,0868 га (у тому числі площею 0,0123 га в межах червоних ліній з обмеженнями без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень) на розі вул. Краківської – вул. Вірменської для будівництва готельного комплексу. Ще у 2014 році департамент містобудування міськради дозволив фірмі знести гаражі, які були на цій ділянці.

 

Проте у квітні цього року суд задовольнив позов прокуратури й визнав, що землі у межах історичного ареалу Львова (центр міста) є землями історико-культурного призначення.

 

«22 червня 2016 року Львівський апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, що ці землі належать до земель історико-культурного призначення, отже, без рішення Міністерства культури Львівська міська рада не має права продовжєувати оренду на цій ділянці», – пояснив депутат від Української галицької партії Тарас Чолій.

 

Натомість начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич зазначила, що місто втрачатиме гроші, якщо не продовжать договір оренди на землю, де є незавершене будівництво.

 

Власниками «Будінвесту» є народні депутати Ярослав та Богдан Дубневичі. Фірма спеціалізується на будівництві елітного житла в центрі Львова.

15.07.2016