У Франковому університеті відкрили нову економічну спеціальність.

 

З 2016 року кафедра статистики економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка запроваджує нову освітню програму «Бізнес-статистика та аналітика», розповів завідувач кафедри професор Семен Матковський, повідомили в прес-службі університету.

 

За словами Семена Матковського, нова освітня програма «Бізнес-статистика та аналітика» – це відповідь на сучасні вимоги інформаційної економіки, а відтак – європейського та глобального ринку праці.

 

«Базою для «Бізнес-статистики та аналітики» є прикладна статистика. Ми проаналізували різноманітні освітні програми зарубіжних ВНЗ у галузі бізнесу, відгуки та побажання наших роботодавців і дійшли двох основних висновків. По-перше, сучасний бізнес потребує фахівців, здатних працювати з великими масивами даних (Big data) у різних галузях економіки. По-друге, важливими для фахівців є вміння використовувати сучасні інформаційні технології в обробці та економічному аналізі даних. Саме такі компетенції покликана формувати нова для українського ринку освітніх послуг програма на нашому факультеті», – сказав завідувач кафедри.

 

 

13.07.2016