Громада вимагає від Марцінківа ветувати два земельні рішення міськради.

 

Сьогодні, 13 липня, в Івано-Франківську громадські організації міста та активісти звернулись до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою накласти вето на 3 ухвали, що, на їхню думку, під час минулої сесії рди були ухвалені з порушеннями, передає Галка.

 

«На останній сесії міська рада прийняла три спірні рішення. Перше, що нас обурило, це незаконне рішення про розробку детального плану території та зведення 33 багатоквартирних будинків», – сказав голова міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

 

Активісти вважають рішення незаконним, тому що не відбувалося громадських слухань.

 

Також активісти незгодні із виділенням земельної ділянки в мікрорайоні Пасічна фірмі «Екстім».

 

«Ми говорили міському голові про те, що треба поділити ту ділянку на дві частини. Першу – для добудови квартир, для людей, які вклали свої кошти. Другу частину – віддати для соціальних потреб – побудови житла для міської Асоціації бійців АТО. Я не розумію, як можна виділяти землю фірмі-банкруту», – заявив Василь Андріїв.

 

Окрім того, активісти розкритикували створення «Муніципальної варти». Структуру учасники АТО розцінюють, як військове формування Руслана Марцінківа.

 

«Янукович мав свій «Беркут». Марцінків створює свою «Муніципальну варту». Можливо краще, щоб ці чоловіки пішли на фронт? Чому в місті, де діє патрульна поліція, де є багато добрих ініціатив треба створювати ще одну охоронну структуру?» – каже активістка Наталія Сербин.

 

Навколо вимоги скасувати рішення міської ради об’єдналися кілька громадських організацій міста: Асоціація бійців АТО, «Самооборона», цивільний корпус «Азову» та мешканці мікрорайону в межах вулиці Макогона.

 

Активісти вимагають від міського голови ветувати зазначених рішень. Якщо ж вимогу міський голова не виконає, то ініціативна група має намір скликати позачергову сесію міської ради, щоб скасувати ці три рішення.

13.07.2016