Містяни вітають спільне вирішення соціальних питань владою і церквою,

 

Більшість львів’ян прихильно ставляться до ухваленняспільних рішень міської влади та церкви у сферах освіти, соціального захисту, громадського життя та облаштування міського простору. Проте негативно налаштовані до такого у питанні зняття чи призначення чиновників, показують результати соціологічних досліджень Українського центру вивчення громадської думки «СОЦІОІНФОРМ», передає Гал-інфо.

 

У сфері соціального захисту 55,9% львів’ян виступають за спільне прийняття рішень міською владою і церквою, проти – 18,4%.

 

Щодо організації та проведення громадських заходів, то тут також на користь спільних рішень виступила половина містян – 50,7%, але й більше тих, хто проти такого – 22,%.

 

Долучення церкви до рішень у сфері облаштування міста, що є в компетенції міської ради, схвалюють 51% опитаних. Водночас проти виступає уже понад чверть мешканців Львова - 25,9%. Участь церкви  в освіті підтримують 49,1% львів’ян, ще чверть респондентів – 25,7% - проти ухвалення спільних рішень влади і церкви у цій галузі, а чверть – 25,2% - не змогли визначитись з відповіддю на запитання.

 

Призупинення діяльності/зняття окремих чиновників - єдиний напрямок, у якому участь церкви не вітається.  «Проти» цього виступили 44,9% опитаних, «за» - 27,8%.

 

Таким чином, львів’яни не проти, щоб Церква впливала на прийняття рішень у сфері життя громади, але проти її впливу безпосередньо на владу, підсумовують соціологи.

12.07.2016