З початку року в Івано-Франківській області з вини пішоходів трапилось 42 ДТП, в яких 15 людей загинули, а ще 30 отримали травми, інформує відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

 

Недисципліновані пішоходи спровокували практично кожну сьому автопригоду, що завершилася травмуванням чи загибеллю потерпілих.

 

Найпоширеніша причина таких ДТП – раптова поява пішохода на проїжджій частині дороги. Значна частина потерпілих переходили дорогу поза пішохідним переходом. Крім того, нерідко автопригоди відбувалися у сутінках чи в темну пору доби і водіям просто не вдавалося уникнути наїзду на людину, яка несподівано з’явилася на шляху автомобіля.

 

Працівники поліції радять пішоходам повсякчасдотримуватися Правил дорожнього руху.

 

«Переходити дорогу слід увстановленому місці – на пішохідному переході, а якщо його немає в зоні видимості – лише переконавшись у відсутності безпеки. Не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі й на пішохідному переході. Рухатися пішоходи повинні тротуарами, а якщо вони відсутні – узбіччям чи краєм проїжджої частини назустріч руху транспорту. Варто також пам’ятати, що в умовах недостатньої видимості чи темної пори доби зменшити ризик потрапити під колеса машини дозволять світловідбиваючі елементи на одязі. Особливо важливо забезпечити такими атрибутами дітей», – ідеться у повідомленні.

 

Як повідомляв Z, також часто втопригоди стаються з вини нетверезих водіїв, яких поліція, особливо у святкові та вихідні дні, зупиняє десятками.

12.07.2016