Кабмін оприлюднив постанову про ембарго на російські товари до кінця 2017 року.

 

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову про продовження дії заборони на ввезення в Україну російських товарів. Термін дії ембарґо для низки товарів РФ відтак триватиме до кінця 2017 року.

 

"Внести до постанови Кабінету міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації” такі зміни: у пункті 1 слова і цифри “до 5 серпня 2016 року” замінити словами і цифрами “до 31 грудня 2017 року (включно)”; у пункті 3 цифри і слова “5 серпня 2016 року” замінити цифрами і словами “1 січня 2018 року”, – йдеться у постанові уряду за 6 липня.

 

Прес-служба Кабміну наголошує, що "рішення прийняте для забезпечення національної безпеки України та у відповідь на продовження Російською Федерацією торговельних заборон та обмежень стосовно України".

 

"Прийняття постанови дозволить продовжити реалізацію заходів з економічної протидії країні, яка визнана Верховною Радою України агресором та сприятиме забезпеченню захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновленню порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України", – йдеться у повідомленні.

 

Відзначимо, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 дію продовольчого ембарго щодо держав, які ввели санкції проти Росії.

 

11.07.2016