Заступника міністра охорони здоров'я затримали на поборах.

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві заступника міністра охорони здоров’я України.

 

Високопосадовець систематично отримував кошти від керівництва урологічного центру, розташованого в Олександрівській лікарні в Києві. Він особисто координував схему оплати послуг пацієнтами готівкою, без відображення в офіційній звітності, інформує прес-служба СБУ.

 

Операції затримання заступника міністра та одного з керівників центру відбулися за місцями їхнього проживання після передачі медиком майже сорока тисяч гривень чиновнику. Співробітники спецслужби задокументували, що чин МОЗ щотижня отримував від 50 до 100 тисяч гривень (залежно від кількості проведених центром операцій). Правоохоронці встановили, що в корупційній схемі були задіяні всі лікарі центру, які передавали "на гору" гроші, отримані від пацієнтів.

 

Під час обшуків у зловмисників вилучили понад 50 тис. доларів США, 320 тис. грн. та 2,5 тис. євро.

 

На спільному брифінґу голова СБУ Василь Грицак і генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднили прізвища затриманих – ідеться про заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина та лікаря Юрія Серняка, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

За словами Грицака, заступник міністра займався системним хабарництвом, "при цьому робив він це з особливим цинізмом".

 

Василишин пішов працювати у МОЗ у листопаді 2015 року. До цього був головним лікарем Олександрівської лікарні.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уже оголосив про звільнення Василишина. "Я говорив: сядуть, аж загуде. І ось починає гудіти, і будуть сидіти, і ніхто їм не допоможе", – сказав голова уряду.

 

08.07.2016