Синютка просить МЗС вмовити Польщу відкрити кордон для «човників».

 

Учора, 4 липня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка звернувся із офіційним листом до міністра закордонних справ України із проханням апелювати до відповідного міністерства Польщі щодо відновлення дії малого прикордонного руху, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

«Ми це зробили задля мешканців Львівщини, особливо тих громадян, які користуються малим прикордонним рухом, а також туристів. Оскільки у результаті відповідних дій з польського боку мешканці нашої області терплять незручності», – наголосив Олег Синютка.

 

За словами керівника області, на Львівщині намагатимуться уникнути протестних акцій, тому що перекриття доріг до кордонів також може призвести до втрати коштів від перевиконання митних платежів, які скеровують на ремонт доріг.​

 

Як повідомляв Z, Польща з 4 липня призупинила малий прикордонний рух в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща до 2 серпня. Такі дії зумовлені організацією у Варшаві 8-9 липня саміту НАТО, а в Кракові 20-31 липня Світових днів Молоді, під час яких очікують на візит Папи Римського Франциска.

 

Учора мешканці прикордоння блокували усі пункти пропуску через рішення Польщі призупинити дію малого прикордонного руху. Поліція відкрила кримінальні провадження.

05.07.2016