Львів поділиться сміттям з Коломиєю.

 

Виконавчий комітет Коломийської міської ради ухвалив рішення прийняти зі Львова 2 тис. тонн відходів на тимчасове зберігання, повідомляє Репортер.

 

«У скрутний для Львова час Андрій Садовий звернувся до голів міст України з проханням підтримати. 17 українських міст відгукнулися на заклики допомоги: Броди, Буськ, Борислав, Жидачів, Дрогобич, Золочів, Київ, Луцьк, Житомир, Калуш, Миколаїв, Новояворівськ, Мостиська, Ходорів, Новий Розділ, Самбір, Червоноград.

 

Коломия не змогла залишитись осторонь біди львів’ян. Виконавчий комітет одноголосно вирішив дозволити прийняти на тимчасове зберігання до 2 тис. тонн сміття зі Львова, допоки там тривають роботи з упорядкування нового сміттєзвалища», – зазначили у Коломийській міській раді.

 

За зберігання сміття на коломийському полігоні міська рада Львова має розрахуватись згідно з чинним законодвством, щоправда, в рішенні виконкому не зазначено конкретних цифр.

 

Як повідомляв Z, вихідними мешканці Боярки на Київщині та кількох навколишніх сіл протестували проти завезення сміття зі Львова. Раніше під тиском мешканців відмовились приймати львівські відходи у Луцьку та Житомирі.

 

 

04.07.2016