Депутати хочуть, аби комунальні підприємства нарешті почали звітувати містянам.

 

Міського голову Львова Андрія Садового просять забезпечити належний рівень відкритості та прозорості діяльності міських комунальних підприємств, створивши у тримісячний термін веб-сторінку чи окрему закладку на веб-порталі Львівської міської ради.

 

З таким запитом сьогодні, 30 червня, під час засідання сесії ЛМР звернулась до очільника ради депутат від Української галицької партії Юлія Гвоздович, передає ЗіК.

 

За словами Юлії Гвоздович, у Львові діють чимало комунальних підприємств, засновниками яких є територіальна громада м.Львова в особі Львівської міської ради. Однак діяльність більшості з них маловідома не лише для мешканців, а й для депутатів.

 

«Сьогодні для залучення мешканців міста до активнішої співпраці у сфері місцевого самоврядування та вирішення питань місцевого значення необхідно донести до громади Львова інформацію про міські комунальні підприємства, їхню діяльність, перелік послуг, які надаються, контактну та звітну інформацію. Територіальна громада м.Львова, представником інтересів якої ми є, має гарантоване Конституцію та Законами України право комунальної власності – право володіти, користуватися і розпоряджатися на свій розсуд та в своїх інтересах майном, що належить їй, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування. Йдеться про право громади управляти майном, що є в комунальній власності, утворювати комунальні підприємства та здійснювати контроль за їх діяльністю, вирішувати інші питання місцевого значення. Однак здійснення громадського контролю за діями влади є неможливим без вільного доступу до інформації», – ідеться у запиті.

 

Тому депутати УГП просять міського голову зов’язати кожне комунальне підприємство міста за кошти підприємства у тримісячний термін створити веб-сторінку чи окрему закладку на веб-порталі Львівської міської ради, де буде розміщена інформація про керівника підприємства та заступників керівника, повна контактна інформація комунального підприємства, кількість працівників, основні напрямки діяльності, вичерпний перелік послуг, які безоплатно чи на платній основі можуть надаватись громадянам, площа земель та приміщень, що перебувають у власності підприємства або передані йому в користування, або за іншою схемою, статут підприємства, щорічні звіти про роботу, зокрема, фінансові, за винятком інформації, що становить службову інформацію та інформацію з обмеженим доступом.

30.06.2016