Парламентський комітет з питань реґламенту та організації роботи Верховної Ради дав згоду на зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності нардепа "Волі народу" Олександра Онищенка, звинуваченого в організації махінацій з залученням компанії "Укргазвидобування".

 

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

 

"Не володіючи достатньою доказовою базою, прокурори САП та детективи НАБ України навряд чи змогли б переконати генерального прокурора, Голову Верховної Ради та народних депутатів прийняти такі рішення. Докази, які антикорупційні прокурори та детективи збирали понад півроку, викладені на 86 сторінках клопотання. Щоб не порушувати таємницю слідства, ми не можемо зараз оприлюднювати більшість з них. Тому сьогодні, готуючись до комітету, ми розсекретили декілька аудіозаписів розмов, які містять посилання його оточення на керівну роль, яку Онищенко відігравав у цій схемі. Під час засідання комітету я навів розмови з деяких роздруківок, які дають уявлення про його керівну роль у цих фірмах", – розповів Холодницький.

 

Прокурор назвав засідання комітету "виснажливим", а опонентів звинуватив у використанні "театральних прийомів".

 

"Тепер Україна чекає рішення народних обранців, сумлінність яких має пройти випробовування тиском міцного газового лобі, яке так просто «свою» людину не віддасть", – додав Холодницький.

 

29.06.2016