Грибовицьке сміттєзвалище знову горіло.

 

Учора, 26 червня, знову загорілося Грибовицьке сміттєзвалище, але пожежу вдалося швидко ліквідувати, повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації.

 

«За інформацією ГУ ДСНС України у Львівській області, 26 червня о 13.14 надійшло повідомлення про пожежу в с. Збиранка Жовківського району на території сміттєзвалища ЛКП «Збиранка». Вогнем знищено сміття на площі 1 м кв. Пожежу ліквідовано о 13.57 год», – ідеться в повідомленні.

 

Раніше, 25 червня, повідомили в ГУ ДСНС Львівщини, пошуково-рятувальні роботи на сміттєзвалищі призупинені через небезпеку нового обвалу сміття.

 

«На території полігону проводиться інженерно-геодезичний моніторинг за зсувом сміттєзвалища, результати показали про постійні зміни досліджувального зсуву. До завершення моніторингу рекомендовано припинити будь-які роботи на зазначеній території об'єкту», – ідеться у повідомленні.

 

Окрім того, керівництво Головного управління ДСНС України у Львівській області ухвалило рішення щодо повернення пожежно-рятувальних підрозділів у постійне місце дислокації.

 

Станом на ранок 27 червня ситуація на сміттєзвалищі контрольована, повідомляють надзвичайники.

 

Як повідомляв Z, 28 травня на сміттєзвалищі поблизу Львова виникла пожежа, унаслідок якої 30 травня стався обвал сміття, під яким загинули троє рятувальників. У середині червня на полігоні знову загорілось сміття, за словами рятувальників - у 5-ти місцях одночасно, що є неможливим для самозагоряння.

27.06.2016