«Повинен сказати, що ми очікували іншого результату. Проте США давно підтримують дружні зв'язки з Об’єднаним Королівством, і цей особливий підхід збережеться», – заявив віце-президент Сполучених Штатів Джо Байден.

 

 

Він також зазначив, що Вашингтон з повагою ставиться до вибору британських громадян – подає інформаційна аґенція Reuters.

 

Тим часом претендент на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп висловив своє задоволення результатами референдуму у Великій Британії. За його словами британці закріпили свою незалежність від Європейської Унії.

 

Також Трамп зазначив, що бачить паралелі між Brexit і своєю президентською кампанією. «Я бачу реальну паралель. Люди хочуть повернути собі свою країну, вони хочуть незалежності», – заявив Трамп, котрий саме у ці дні перебуває з візитом у Шотландії.

 

Президент США Барак Обама поки що не давав офіційних коментарів з приводу результатів референдуму, проте раніше рішуче висловлювався проти виходу Лондона з ЄУ. У квітні в британській газеті Daily Telegraph з'явилася колонка Обами, в якій він описував переваги збереження членства Великої Британії в Євроунії.

24.06.2016