Порошенко підпише указ про демобілізацію сьогодні.

 

Президент України Петро Порошенко підпише сьогодні, 24 червня, указ про демобілізацію військовиків, призваних на військову службу у 2015 році під час проведення п’ятої черги мобілізації.

 

Про це він заявив під час відвідин Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба, інформує прес-служба Міноборони. Демобілізація триватиме у червні-липні.

 

"До своїх родин повернуться близько 17 тис. військовослужбовців. Кожному з них від імені українського народу велика подяка за ратний подвиг та службу Вітчизні, як і тим 40 тис. військових з четвертої хвилі, демобілізацію яких вже завершено", – сказав Порошенко.

 

Президент зауважив, що демобілізованих бійців замінять військовики, котрі прийшли на службу до лав ЗСУ на контрактній основі. "Якби ми діяли за інерцією, то вже мала би завершуватися сьома черга мобілізації та оголошуватися восьма. Натомість, ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити лави Збройних сил України професіоналами-контрактниками", – додав головнокомандувач.

 

Президент зазначив, що подальші перспективи мобілізації залежать від ситуації на фронті та дій агресора. "Ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої з вами держави і на Сході, і в Криму політико-дипломатичним шляхом", – зазначив Порошенко. Президент наголосив, що, попри все, треба тримати на належному рівні обороноздатність країни.

 

24.06.2016