За місяць веловагонами скористувались понад тисячу пасажирів.

 

Львівська залізниця підрахувал, що протягом 21 травня – 21 червня веловагонами в потягах Львів-Мукачево та Львів-Ужгород скористались 1096 пасажирів, повідомили в прес-службі ЛЗ.

 

«Протягом місяця в спеціально обладнаних вагонах у поїзді №827/828 сполученням Львів-Мукачеве подорожували 900 пасажирів з велосипедами (нагадаємо, що частина пасажирів також перевозили велосипеди як багаж у складеному вигляді у інших вагонах поїзда). А в поїзді № 829/830 сполученням Львів-Ужгород подорожували 196 велосипедистів. Сьогодні на магістралі вже курсують три вагони, обладнаних кріпленнями для перевезення велосипедів у зібраному стані», – ідеться в повідомленні.

 

З огляду на попит на послугу, львівські залізничники надали до ПАТ «Укрзалізниця» пропозиції щодо встановлення вартості квитка для здійснення таких поїздок. Під час експериментального курсування вартість перевезення велосипеда становить близько 5 грн.

 

Як повідомляв Z, 20 травня 2016 року Львівська залізниця відправила у перший рейс переобладнаний вагон-велосипедовоз. Вагони курсують у напрямку до Мукачевого та Ужгорода, адже саме на цих маршрутах є значний попит пасажирів на перевезення велосипедів, аби продовжити подорож до туристичних цікавинок уже двоколісним транспортом.

 

Активісти пропонують запустити веловагони і в інших областях Західної України.

24.06.2016