Президент України Петро Порошенко висловив жаль з приводу результатів референдуму про вихід Великої Британії з Європейського Союзу, і висловив сподівання. що "Британія залишається в Об’єднаній Європі і захищатиме спільні європейські цінності".

 

"Шкода, але нам своє робить", – написав голова держави на своїй сторінці у Facebook.

 

"Вважаю, що сьогодні нагальний виклик для Європейського Союзу – знайти шлях до сердець євроскептиків, аби не дати жодного шансу опонентам європейського інтеграційного проекту та їх щедрим спонсорам", – зазначив Порошенко.

 

Президент також висловив сподівання, що санкції проти Росії як країни-агресора будуть продовжені, не зважаючи на британський демарш.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що, "на жаль, сьогодні не найкращий день для об'єднаної Європи".

 

"Я сприймаю і поважаю результати референдуму у Великобританії. Але я вірю у те, що єдність європейських народів все ж буде збережена. Тому що в її основі – перш за все, спільні для усіх нас демократичні цінності", – зазначив голова уряду у себе на Facebook.

 

"Ми, українці, залишаємося відданими цим європейським, демократичним цінностям. Ми вистраждали наш європейський вибір і продовжуємо платити за нього високу ціну, захищаючи не тільки наш суверенітет, а й східні кордони Європи. Тому ми і далі будемо боротись за сильну єдину Європу і наповнювати новою енергією євроінтеграційні процеси", – додав Гройсман.

 

24.06.2016