Британці проголосували за вихід з ЄУ.

Як свідчать попередні дані, оприлюднені Рахунковою комісією на референдумі, за Brexit висловилося 51.8 відсотків громадян Об’єднаного Королівства, за продовження членства в Європейській Унії – 48.2%. Одне чи друге рішення вимагало лише простої більшості голосів: 50% плюс один голос.

 

 

Френвенція склала 72% — найвищий показник з 1990-х років.

 

В Шотландії проти виходу проголосувало 62%, в Лондоні — 60%, в Північній Ірландії — 56%. Рішення про вихід визначило голосування в Англії та Вельсі — 53%.

 

 

Експерти прогнозують, що події в Об'єднаному Королівстві можуть розвиватися доволі бурхливо. Прем'єр-міністр країни Девід Кемерон, котрий агітував за ЄУ, вже готується подати до демісії.

 

Один з лідерів британської Консервативної партії Ендрю Бріджн закликав прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона залишитися на посаді і допомогти заспокоїти виборців.

 

Тим часом деякі політики в Шотландії та Північній Ірландії заявляють про ймовірність проведення референдуму щодо виходу з Великої Британії. Зокрема шотландські прихильники незалежності наполягають, що попередній референдум щодо виходу краю з Об’єднаного Королівства тепер можна вважати не чинним, оскільки змінилися засадничі обставини.

 

Багато лідерів Європейської Унії висловили свій жаль з приводу такого результату референдуму у Великій Британії 

 

24.06.2016