За 100 днів роботи тернопільські патрульні склали 6 515 адміністративних протоколів щодо порушень правил дорожнього руху. Загальна сума накладених штрафів становить понад 1 млн 778 тис. грн, з яких порушники вже сплатили державі 1 млн 420 тис. грн, розповів начальник Управління патрульної поліції в Тернополі Володимир Струк, передає За Збручем.

 

«Найпоширеніші порушення – це паркування в центральній частині міста, в’їзд під заборонені знаки, проїзд на заборонений сигнал світлофора, не одягнений пояс страхування. Патрульні склали 6 515 адмінматеріалів на суму 1 778 485 гривень, вже сплачено 80%. Дуже високий рівень сплати штрафів зумовлений, напевне, тим, що більшість екіпажів мають мобільні термінали, через які порушники на місці розраховуються банківськими картками», – розповів Володимир Струк.

 

Він додав, що тернопільські патрульні хочуть запровадити електронні протоколи, що є вже у 4-х містах в тестовому режимі.

 

«Проблема в тому, що використовуються дві різні бази даних для опрацювання адмінматеріалів, і тому система довго впроваджується», – додав керівник поліції.

 

Окрім порушення правил паркування, за словами Володимира Струка, за 100 днів складено 128 протоколів за керування транспортним засобом у нетверезому стані: 4 водії були в стані наркотичного сп’яніння, а 124 – алкогольного.

 

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року є ріст ДТП. Нами оформлено 274 ДТП, з них – 61 з потерпілими, 67 травмовано, 1 людина загинула», – сказав Володимир Струк.

 

Окрім того, він похвалився дієвістю створеної велобази, в яку внесено вже близько 200 велосипедів і завдяки якій один з вкрадених транспортних засобів вдалось повернути власнику.

23.06.2016