Президент США Барак Обама має намір зустрітися з Петром Порошенком під час саміту НАТО у Варшаві, який відбуватиметься 8-9 липня 2016 року.

 

Про це повідомила радник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд під час зустрічі з головою ВР Андрієм Парубієм, інформує прес-служба парламенту.

 

Парубій подякував пані Нуланд за пролонґацію санкцій проти РФ, бо "лідерська позиція США відіграє ключову роль у питанні продовженні санкцій Російській Федерації", а саме ж питання "є важливим для всього міжнародного співтовариства, щоб той, хто порушує систему безпеки, відповідав і ніс покарання".

 

Парубій розповів пані Нуланд про активізацію військових дій на Донбасі та констатував спалах агресії за останній місяць по всій лінії розмежування збройних сил. Він також зазначив, що виконання мінських угод демонстративно ігнорується російською стороною.

 

Офіційний уповноважений Держдепу висловила занепокоєння зростанням напруження на Сході України замість дотримання угод. Зачіпаючи тему реформ, Нуланд привітала ухвалення Верховною Радою змін до Конституції щодо судової реформи, і зазначила, що "темп реформ дотримано відповідно до того, що було заявлено у квітні".

 

А Парубій похвалився, що "ми не тільки змогли безболісно пройти через політичну кризу, а продемонстрували ефективну і дієву роботу парламенту".

 

На зустрічі Вікторії Нуланд із заступником голови АП Костянтином Єлісєєвим ішлося про стан імплементації мінських домовленостей. Співрозмовники скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення сталого миру на Донбасі.

 

Як інформує прес-служба АП, особливу увагу приділили питанням забезпечення виконання безпекових пунктів "Мінська": забезпечення сталого та реального припинення вогню, виведення російських військ та техніки, припинення постачання російського озброєння та військ через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

 

23.06.2016