Китайські інвестори готові збудувати сміттєпереробний завод.

 

Будівництвом сміттєпереробного заводу на Львівщині зацікавились китайські інвестори, про що йшлося на їхній зустрічі з керівництвом облдержадміністрації, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

Зокрема, про намір розташувати на Львівщині своє виробництво розповіла менеджер компанії «Beijing Fmenthyst-Light Science» Гуо Суфен.

 

«Ми готові розташувати тут наші виробничі потужності. Проте наше найбільше зацікавлення – це будівництво сміттєпереробного заводу», – сказала вона.

 

Голова ЛОДА Олег Синютка пообіцяв усіляко сприяти китайським підприємцям.

 

«Ми підшукаємо вам земельну ділянку, поінформуємо про складові сміття і допоможемо в отриманні дозвільних документів, пов’язаних з екологічною безпекою», – сказав він.

 

«Ми усвідомлюємо, що Україна, яка відкриває свої міжнародні ринки, відіграє надзвичайно важливу роль на східному і світовому ринках. Тому ми звертаємо велику увагу на співпрацю з вашою державою, зокрема у паливно-енергетичному секторі», – додала менеджер консорціуму виробників енергоощадних ламп Ву Джао.

 

Під час зустрічі також лунали пропозиції китайських компаній щодо будівництва заводу з виготовлення освітлення, очистки стічних вод, енергоощадних технологій тощо.

 

УЛьвові уже визначились з ділянкою, де можна збудувати сміттєпереробний завод. Розташована вона за 40 км від міста – це колишній промисловий кар'єр в Миколаївському районі. Але наразі земля має орендаря, з яким треба домовитися, потім межі ділянки слід погодити з обласною владою.

22.06.2016