Понад половина росіян готова допомогти країні грошима в разі війни.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки  (ВЦИОН).

 

 

Як засвідчили опитування громадської думки, росіяни декларують доволі високе почуття обов'язку перед своєю батьківщиною. Так 65% опитаних запевняють, що підтримали б рішення своїх родичів піти на війну в разі потреби. Причому 49% респондентів порадили б їм відправитися прямо на лінію фронту.

 

 56%  росіян висловлюють готовність в ситуації збройного протистояння зі зовнішнім ворогом надати ту чи іншу фінансову допомогу державі. 39% згодні віддати чверть зарплати державі як військову позику, ще 17% – надати дещо меншу частину своїх прибутків.

 

Лише 31% респондентів заявили, що не готові ділитися своїми грішми з державою, навіть якщо Росія вступить у війну.

 

Водночас російські соціологи визнали, що цьогоріч «індекс патріотизму» в країні трохи здав позиції після підйому в жовтні 2014 року, скотившись з 72-х до 62-х пунктів. «Індекс патріотизму» формується на основі відповідей на запитання: «Скажіть, Ви відчуваєте себе патріотом Росії чи ні?». Він вимірюється в пунктах і може коливатися в межах від -100 до +100.

 

Опитування ВЦИОН проводилося 18-19 червня 2016 року в 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Обсяг вибірки – 1600 осіб. 

22.06.2016