Податківці дозволили фірмі Ахметова не платити до місцевого бюджету 149 млн грн.

 

Протягом 2016 року ДТЕК «Західенерго» не сплачує до міського бюджету екологічний податок, розповіла на засіданні бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради директор Департаменту фінансів ОДА Галина Карп, передає Галка.

 

Сума боргу вже сягнула майже 150 млн грн, зазначила чиновниця.

 

«Вже два терміни сплати пройшло – це 149 мільйонів…Востаннє заплатили за третій квартал 2015 року у лютому… Виробництво електрики у них знизилося на 11%», – сказала Галина Карп.

 

Вона наголосила, що разом з тим через Бурштинську ТЕС, що належить «Західенерго», Івано-Франківщина замикає рейтинг найбільш забруднених регіонів.

 

За словами Галини Карп, протермінувати виплати «Західенерго» дозволила Державна фіскальна служба. Відтак є проблеми з проведенням важливих для області робіт, які б фінансувалися з цих коштів.

 

«Це потенційна корупційна складова. Ціни ростуть, сплата за електрику ведеться вчасно, бо інакше вони відключать. Тобто гроші у них є. Я не знаю, яке ми рішення можемо прийняти з цього приводу», – прокоментував цю інформацію голова бюджетної комісії Микола Палійчук.

 

Він запропонував звернутися від імені бюджетної комісії до народних депутатів з Івано-Франківщини, аби вони порушили це питання.

 

Також на наступне засідання комісії,або сесії обласної ради вирішили запросити менеджерів ДТЕК «Західенерго» та податківців.

17.06.2016