Сміття везуть за 300 км – у Житомир.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради домовився з виконавчим комітетом Житомирськоїміськради провивезення сміття н полігон ТПВ в Житомирі. Перші вантажівки поїхали туди 14 червня, повідомляють Українськ новини.

 

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що місцевий полігонможе приймати додатково 50-60 тонн сміття на добу.

 

«У такій ситуації може опинитись будь-яке місто України. Це нормально, що ми підставили Львову плече. Львів оплачує перевезення сміття, вони зараз також ведуть переговори зі Запоріжжям», – сказавСергій Сухомлин.

 

Директор кмунального підприємства, що утримує житомирський полігон, Сергій Колесник заявив, що зі Львова щодня привозять 700 кубометрів сміття, що не є проблемою, адже насміттєзвалищі працюєустановка з виробництва електроенергії з видобутого зі сміття газу.

 

Водночас проти львівського сміття виступили кілька деутатів Житомирської міської ради, які сьогодні, 16 червня, винесли це питання на розгляд сесії.

 

Окрім того, громадські активісти Житомира скликають містян на мітинг-протест проти львівського сміття сьогодні біля звалища о 17 год.

 

Як повідомляв Z, львівське сміття також вивозили на полігон поблизу Луцька, проте під тиском тамтешніх активістів міська влада відмовилась від відходів зі Львова.

16.06.2016