Власників автівок з польською реєстрацією за протермінування у перетині кордону поки що не штрафуватимуть.

 

На період страйку польських митників власники авт на іноземній реєстрації не діставатимуть штрафів за протермінування на 1 день строку перебування в Україні, повідомив виконувач обов'язків начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало, передає телеканал 24.

 

«Страйк влаштували польські митники, які не згідні з планами польського уряду приєднати митницю до податкової. Проте страйк не є оголошеним. Це так званий "італійський страйк", тобто працівники польської митниці більш прискіпливо перевіряють кожен автомобіль, що сповільнює проходження через кордон майже удвічі», – зазначив Володимир Шокало

 

Він додав, що мешканці Львівщини, які мають машини на польській реєстрації, мусять кожні п'ять днів проїжджати кордон. У разі протермінування вони мають сплатити штраф на суму 170 грн. Але через страйк польських митників на кордоні виникли довгі черги.

 

«У зв'язку з цим ми розуміємо, що людина може не встигнути на п'ятий день перетнути кордон. У разі, якщо власник автомобіля на один день пізніше перетне кордон, його не штрафуватимуть, а даватимуть попередження», – сказав Володимир Шокало.

15.06.2016