На протест незрячих влада відповіла новими обіцянками.

 

Сьогодні, 14 червня, у Львові мешканці будинку №23 на вул. Торф’яній, більша частина з яких є незрячими, вийшли на імпровізований пікет у своє подвір’я. Кажуть, що в їхньому будинку за півстоліття капітальний ремонт проводили лише раз – відремонтували дах, передає ЗіК.

 

Труби в будинку протікають, на сходових клітках немає освітлення, а прибудинкова територія вкрита ямами, кілька років мешканці просять замінити вікна у під’їздах. Проте чиновники на численні звернення не відповідають або кажуть, що в бюджеті немає коштів.

 

Заступник голови Шевченківської районної адміністрації Михайло Космина, який пришов на збори, зазначив, люди живуть в жахливих умовах, бо платять мало. Із 8 тис. грн, які ЛКП отримує на обслуговування, лише 400 грн йде на поточний ремонт будинку. А капітальні видатки у 2016 році для цього будинку не передбачені.

 

Водночас, чиновник пообіцяв, що протягом 10 днів на перших двох поверхах будинку зроблять ремонт. Усі решту проблеми, за його словами, вирішуватимуть, якщо депутати внесуть зміни до міського бюджету.

 

«Якщо будуть зміни до бюджету, ми будемо планувати заміну пластикових вікон, а після цього зробимо ремонт у під’їздах до 9 поверху. У підвалі буде зроблена ревізія системи теплопостачання і водопостачання. Якщо буде необхідно замінити частину труби чи запірну арматуру – воно буде виконане», – сказав Михайло Космина.

 

Заступник голови Шевченківської районної адміністрації також запевнив, наступного року візьмуться за прокладання тротуарів та під’їзної дороги до будинку.

14.06.2016