Лідер «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді, ймовірно, убитий.

Керівника терористичної організації було знищено під час авіаційної атаки сил коаліції на чолі зі США, подає британська газета Mirror з покликом на арабські медії, пов'язані з ІДІЛ, зокрема аґенцію al-Amaq.

 

 

Щоправда, у повідомленнях арабських ЗМІ дещо різняться дислокації загибелі Абу Бакра аль-Багдаді. Одні джерела стверджують, що він загинув у сирійському місті Раці, яке вважається неформальною столицею «Ісламської держави». Згідно з іншими джерелами, лідер терористів загинув у північноіракському місті Мосулі.

 

Офіційного підтвердження смерті аль-Багдаді ще не надходило. Проте фахівці вважають, що повідомлення про смерть заслуговує на довіру.

 

Варто зазначити, що це вже не перше повідомлення про смерть лідера «Ісламської держави». За останні роки щонайменше чотири рази запускалася чутка про загибель Абу Бакра аль-Багдаді. А 10 червня повідомлялося, що лідер «Ісламської держави» і декілька командирів угруповання дістали поранення внаслідок авіаудару міжнародної коаліції на іраксько-сирійському кордоні.

14.06.2016