Головою ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України став представник організації "Автомайдан" Олексій Гриценко.

 

Таке рішення рада ухвалила на своєму засіданні, інформує прес-служба НАБУ.

 

Секретарем ради став Євген Черняк із "Transparency International Україна".

 

Громадська комісія також делегувала представників до конкурсних та дисциплінарної комісій НАБУ. Так, до складу першої конкурсної комісії, котра обиратиме детективів, входитимуть Олексій Гриценко, Євген Грушовець та Роман Бочкала. У складі другої працюватимуть Алла Юрченко, Ігор Бондарчук, Дмитро Золотих, у третій – Сергій Гребенюк, Назар Первак та Ігор Василів.

 

У складі дисциплінарної комісії НАБУ раду громадського контролю представлятимуть Роман Маселко і Володимир Рисенко.

 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро дуже добре спрацювалося з попереднім складом громадської ради і висловив сподівання таку ж конструктивну і плідну співпрацю, як і в попередній каденції.

 

"Протягом року разом з РГК ми здійснили колосальну роботу: протестували понад 20 тисяч осіб, провели більше 4 тисяч співбесід, обрали близько 500 переможців відкритих конкурсів. Рада громадського контролю справді взяла на себе частину відповідальності за формування бюро. Це дало нам змогу отримати вагомий кредит довіри суспільства та у стислі строки розпочати роботу. Сподіваюся, що і протягом наступного року ми працюватимемо ефективно, РГК буде незалежною силою, яка висловлюватиме свою точку зору на проблемні питання, і ми разом прийматимемо об’єктивні рішення", – заявив Ситник.

 

13.06.2016