Німеччина закликала не допускати російських атлетів до Олімпіади в Бразилії.

Голова Федерації легкої атлетики ФРН Клеменс Прокоп звернувся з відповідним зверненням до Міжнародного олімпійського комітету.

 

                                                 Клеменс Прокоп

 

Зі слів Прокопа, німецькі спортсмени були шоковані масштабом порушень із застосуванням допінґу російськими атлетами. «Нещодавно викриті факти свідчать, що принцип рівних змагальних можливостей не був дотриманий. Це означає, що були обмануті не тільки спортсмени, а й МОК, були зраджені олімпійські цінності», – йдеться у відкритому листі Прокопа до голови МОК Томаса Баха, який було опубліковано в п'ятницю, 10 червня, в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

На думку автора листа, рішення може бути тільки одне – російські легкоатлети не повинні бути допущені до Ігор в Ріо-де-Жанейро.

 

У середу, 8 червня, німецький телеканал ARD показав фільм-розслідування журналіста Гійо Зеппельта, в якому стверджується, що міністр спорту Росії Віталій Мутко сам безпосередньо причетний до допінґового скандалу.

 

У фільмі йдеться про те, що Мутко мусив знати про застосування спортсменами допінґу не лише на рівні футбольної Прем'єр-ліги, а й на Олімпійських іграх. Щобільше, саме він допомагав приховувати цю інформацію.

 

Нагадаємо, що у травні колишній керівник Московської антидопінґової лабораторії Григорій Родченков заявив, що під час Олімпіади в Сочі 2014 року десятки російських спортсменів, у тому й золоті медалісти, вживали допінґ.

 

Після цієї заяви президент МОК Томас Бах допустив можливість відсторонення всієї російської збірної від участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Зі слів голови МОК, якщо звинувачення в систематичному вживанні допінґу в російському спорті будуть доведені, це «підніме проблему допінґу на новий шокуючий рівень».

10.06.2016