Будівництва Керченського мосту перестали фінансувати.

Про це повідомило в середу, 8 червня, видання Forbes з покликом на лист генерального директора компанії «Стройгазмонтаж» Андрія Кириленка на ім'я першого заступника міністра транспорту Росії Євгена Дітріха.

 

 

За даними видання, востаннє гроші на підряд видавали в грудні 2015 року. Заплановані на цей рік кошти досі не надходили. «Аванс на будівництво було витрачено, а на самій будові не вистачає обладнання», – вказується в листі.

 

Також у листі йдеться про те, що компанія «Стройгазмонтаж», яка виступає головним виконавцем робіт, не може продовжити будівництво Керченського мосту запланованими темпами і вкладати кошти в закупівлю дорогого устаткування через затримки виплат. «На будівництві склалася вкрай критична ситуація», – застерігає автор листа.

 

Кириленко також повідомляє, що «Стройгазмонтаж» задіяв на будівництво понад 150 компаній, 2200 будівельників і понад 220 одиниць техніки. Він наголошує, що власні ресурси компанії «повністю вичерпані».

 

2015 року російський уряд перерахував «Стройгазмонтажу» 48,9 мільярда рублів. На 2016 рік заплановано виплат на суму 65,4 мільярда рублів.

 

Нагадаємо, що в січні 2015 року компанія російського мільярдера Аркадія Ротенберга «Стройгазмонтаж» без конкурсу стала підрядником з будівництва Керченського мосту протяжністю 19 кілометрів. Згідно з планами Кремля, дорожній рух мостом має відкритися до кінця 2018 року. Будівництво оцінюють в 228,3 мільярда рублів.

08.06.2016