Всесвітній фонд охорони природи розпочав 6-річний проект в національних парках.

 

Всесвітній фонд охорони природи (WWF) реалізовує на Західній Україні 6-річний проект у національних природних парках, метою якого є збереження екологічної цінності природних територій та покращення ефективності управління природоохоронними установами, повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

 

WWF реалізує проект спільно з Міністерством екології України, Українським товариством охорони птахів, Франкфуртським зоологічним товариством та німецькою компанією AHT GROUP AG.

 

У проекті візьмуть участь Природний заповідник «Горгани», Карпатський біосферний заповідник, Карпатський національний природний парк, Національний природний парк «Синевир», Ужанський національний природний парк, Верховинський національний природний парк, Вижницький національний природний парк, Яворівський національний природний парк.

 

«Під час проекту будуть розроблені плани розвитку відібраних природоохоронних територій, розбудована інфраструктура, а також забезпечені обладнання та проведена підготовка персоналу, необхідні для реалізації планів розвитку. Здійснюватиметься велика інформаційна робота з місцевими жителями, щоб забезпечити підтримку розвитку природоохоронних територій. Також планується залучати місцевих жителів, які проживають у межах відібраних природоохоронних територій або у безпосередній близькості до них, для участі в соціально-економічних заходах, в які планується інвестувати кошти», – розповіли в ОДА.

08.06.2016