Гілларі Клінтон вже фактично кандидат на вибори президента США.

Колишня держсекретар США набрала 2383 голосів делегатів – це достатня кількість для номінації від Демократичної партії. Про це свідчать результати підрахунку агентства Associated Press, оприлюднені в ніч на вівторок, 7 червня.

 

 

Клінтон отримала 1812 голосів обраних делегатів, якими вона заручилася на праймерізах і кокусах – повідомило видання Washington Post. Також колишню першу леді і сенатора від штату Нью-Йорк підтримав 571 «суперделегат». Це високопоставлені члени партії – конгресмени, губернатори і екс-президенти, які можуть вільно вирішувати, кому віддати свій голос.

 

Заручитися необхідними для номінації  голосами пані Клінтон допомогла здобута напередодні перемога на первинних виборах в Пуерто-Ріко і днем ​​раніше – на Вірґінських островах, а також широка підтримка високопоставлених членів Демократичної партії. Таким чином вона стане першою жінкою-кандидатом у президенти США.

 

Екс-держсекретар зуміла взяти гору над своїм основним суперником – демократом Берні Сандерсом, хоча це змагання вияилося для неї не таким простим, як спершу прогнозували експерти. Успішна кампанія сенатора від штату Вермонт продемонструвала, що рівень національного розчарування політикою Барака Обами (з яким пов’язують і пані Клінтон) досить високий навіть в середовищі демократів.

 

Цього вівторка в США відбудеться голосування відразу в шести штатах, проте ні для Дональда Трампа – єдиного претендента від Республіканської партії на висування кандидатом у президенти, ні для Гілларі Клінтон воно вже не матиме великого значення для номінації.

 

Офіційні кандидати на пост президента США від Демократичної і Республіканської партій будуть оголошені в липні на партійних з'їздах в Філадельфії і Клівленді. Президентські вибори відбудуться 8 листопада 2016 року.

07.06.2016