Облдержадміністрація запропонувала 5 ділянок під нове сміттєзвалище та сміттєпереробний завод.

 

Львівська облдержадміністрація запропонувала 5 ділянок для розміщення нового сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу, заявив під час засідання комітету ВР з питань екологічної політики, що відбулося сьогодні, 6 червня у Львові, керівник департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник, передає Zaxid.net.

 

За словами Руслана Гречаника, при відборі враховували площу ділянок, їх відстань до Львова, а також віддаленість від навколишніх населених пунктів.

 

У списку дві ділянки у Яворівському районі (кар'єр заводу «Керамзит» та військовий полігон), дві ділянки з Миколаївського району (Кагуївський та Добрянський кар'єри), а також одна ділянка у Жидачівському районі (на території гірничо-хімічного підприємства «Сірка»).

 

Із громадами сіл та міст, що розташовані неподалік кожної з цих ділянок, наразі не обговорювали можливості побудови там сміттєпереробного заводу, оскільки досі всі вони розглядаються лише як потенційні. Втім, у ЛОДА запевнили, що такі обговорення обов'язково відбудуться.

 

Окрім того, під час засідання, повідомили в ЛОДА вирішено напрацювати обласну програму поводження з твердими побутовими відходами, що її згодом планують поширити на всю Україну.

06.06.2016