Група невідомих викрала одного з керівників місцевої митниці.

 

Сьогодні, 2 червня, близько 50 молодиків у комуфляжній формі просто з робочого кабінету викрали заступника начальника Івано-Франківської митниці Володимира Козюберду, пише 0342.ua.

 

«Вранці особи у комуфляжній формі, які представилися громадськими активістами, штурмували митницю. Без опору близько 15 з них зайшло в кабінет Козюберди і попросили його вийти надвір. Запитували також і про в.о. начальника Закалінського Михайла Володимировича, але його на місці не було.

 

Після чого Козюберду посадили в білий бус і повезли в невідомому напрямку», – розповіли на митниці.

 

Пізніше стало відомо, що Володимира Козюберду відвезли в обласну прокуратуру, де вимагали, щоб він написав заяву про зловживання, пишуть Вікна.

 

Голова ІФ ОДА Олег Гончарук у коментарі журналістам сказав, що незабаром буде в Києві й вирішуватиме питання з Президентом Петром Порошенком.

 

Володимир Козюберда обійняв посаду заступника начальника та начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями 29 квітня. Згідно з даними біографічної довідки, він є уродженцем Донеччини.

 

А посаду першого заступника керівника Івано-Франківської митниці обійняв 28 квітня Михайло Закалінський, також уродженець Донеччини, який отримував від керівництва Донецької області та митниці нагороди і почесні грамоти у 2002, 2003, 2005 та 2010 роках.

 

Михайло Закалінський у період від 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року обіймав низку керівних посад на Донецькій митниці.

 

Згідно з пунктом 6 статті 2 закону України «Про очищення влади», його мали звільнити за процедурою люстрації.

 

Низка громадських організацій Івано-Франківщини вже звернулася з цього приводу з листом до прем'єр-міністра України, голів ДФС та СБУ. У цьому листі активісти повідомили про призначення «донецьких», попередили про несприйняття цих чиновників патріотично налаштованими громадянами Івано-Франківщини і попросили вжити всіх заходів для припинення діяльності вказаних осіб.

02.06.2016