Антикорупційне бюро отримало "чорну бухгалтерію" ПР ще з 2008 року.

 

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що НАБУ отримало від екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, котра охоплює період у чотири роки – між 2008-м і 2012-м.

 

Про це Ситник повідомив на прес-конференції, інформує "Українська правда".

 

"Всього до НАБУ передано 841 аркуш – за період 2008-2012 роки. Суми вказані різні, є мільйонні суми, є по 5 доларів", – сказав Ситник.

 

Директор НАБУ зазначив, що документи можуть мати доказову базу, але після ретельних слідчих дій. Наразі відбувається ідентифікація зазначених осіб. Детективи НАБУ та антикорупційної прокуратури вже допитали Трепака, а у п'ятницю планують допитати народного депутата Сергія Лещенка, котрий теж оприлюднив частину "чорної бухгалтерії".

 

Ситник звернувся до причетних осіб – і тих, котрі вважають свої підписи сфальшованими, і тих, котрі є щирішими – з закликом до співпраці зі слідством.

 

Директор НАБУ не виключив, що частину документів оприлюднять. Втім, папери публікуватися частинами, і лише тоді, коли їхнє оприлюднення не зірве слідства.

 

"Я переконаний, що оприлюднення цих даних зараз просто зашкодить розслідуванню. Є записи певних осіб, є записи просто посередників, які в подальшому просто передавали ці кошти. Життя цих певних осіб опинилося під загрозою, позаяк питання дуже серйозне... Але прізвища цих осіб називалися, і зараз вживаються заходи, щоб не допустити, щоб вони покинули країну – це раз. А інше питання – це безпека, позаяк прізвища озвучені на всю Україну", – зазначив Ситник.

 

01.06.2016