Батьки ночували під ЦНАПом, аби записати дітей у новий садочок.

 

Сьогодні, 1-го червня, розпочалась реєстрація дітей у новий садочок «Вишиванка», відкритий нещодавно в мікрорайоні Пасічна. Аби записатись, близько 300 людей провели ніч у черзі перед ЦНАПом, пише Галицький кореспондент.

 

Охочих зареєструвати свою дитину є понад 300, однак зареєструють сьогодні тільки 97 – саме стільки людей зможуть прийняти працівники протягом рбочого дня, що триватиме до 16 год.

 

Директор ЦНАПу Богдан Питель каже, що більше не зможуть зареєструвати, тому що буде збій системи. Він, а також секретар міської ради Оксана Савчук радять батькам розходитись і приходити завтра. Однак люди не хочуть розходитись.

 

Серед тих, хто провів ніч на вулиці, був і депутат Івано-Франківської облради Ігор Дебенко, який також хоче зареєструвати свою дитину в новий садочок.

 

Директор Департаменту освіти і науки Ігор Смаль запропонував завірити список батьків, які провели ніч у черзі, але можуть бути зареєстровані лише завтра, печаткою, аби їхні місця в черзі не зайняли нові люди.

 

Зрештою батьки таки склали 4 списки, у яких є 350 людей, які протягом чотирьох днів зможуть зареєструвати своїх дітей у садочок «Вишиванка». Тільки після того, як батьки побачили себе у списках завірених печаткою, вони почали розходитись.

01.06.2016