Юрій Костенко підтвердив, що НУ та УНП шукали фінансів серед великого бізнесу.

 

Колишній лідер Української народної партії Юрій Костенко, прізвище якого фіґурує у так званій "чорній бухгалтерії" Партії реґіонів, заперечує, що отримував гроші від ПР на користь блоку "Наша Україна", хоча й підтверджує, що політична сила шукала підтримки у великого бізнесу.

 

Про це Костенко розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

 

"Це не відповідає дійсності, але відповідає дійсності інша обставина. Я п'ятнадцять років очолював Українську народну партію і брав участь у багатьох виборах (і президентських, і парламентських), і можу абсолютно відповідально стверджувати, що українська політика фінансувалася великим капіталом завжди і незалежно від того, до якої політичної когорти належала та чи інша партія – чи то до опозиційної, чи то до провладної... У 2012 році Українська народна партія йшла в політичному блоці з "Нашою Україною" і з Конґресом українських націоналістів, і я входив до політичного керівництва. Я можу абсолютно чесно сказати, що ми також вели переговори не з Партією реґіонів, а з представниками великого бізнесу на отримання фінансової підтримки", – розповів Костенко.

 

Політик не занурювався в деталі, додавши, що "далі всі технічні речі, які стосуються виборів, вів штаб "Нашої України", який очолював Сергій Бондарчук". Він заявив, що приблизно знає, які великі корпорації допомагали у виборах, однак назвати їх відмовився.

 

"Те, що з'явилося моє прізвище в такому суцвітті Партії реґіонів, я пов'язую з моєю книгою, яка нещодавно вийшла. Це "Історія ядерного роззброєння України", в якій дуже чітко окреслено можливості впливу не тільки великого капіталу, але й Росії на прийняття різного роду політичних рішень", – зазначив Костенко.

 

31.05.2016