Сміття з міста вивозять частково – лише з центральної частини.

 

Керівник відділу корпоративних клієнтів компанії «АВЕ Львів» Юрій Демцьо розповів, що зараз зі Львова вивозять сміття частково: акцент роблять на центральні та наближені до них райони, пише "Твоє місто".

 

Зі спальних районів сміття вивозять вибірково, там, де утворюється найбільше накопичення, зокрема біля майданчиків.

 

«Так, уже зараз утворюється катастрофа, і ми уже замислюємося над тим, як забезпечити комфортний вивіз сміття, після того як відкриють Грибовицьке сміттєзвалище. Нині ми співпрацюємо із керівником області, й він організував нам вивіз сміття в область, зокрема до Мостиського сміттєзвалища та у Самбір. Але вже і на цих об'єктах починають відмовлятись приймати сміття через його великі обсяги», – розповів Юрій Демцьо.

 

Він зазначив, що Грибовицьке сміттєзвалище має велику територію, тож працівники компанії могли б і далі вивантажувати відходи у місце, де не провадять пошукові роботи. Але поки що його перекрили мешканці міста, які  не дозволяють в'їзд спецтехніки.

 

Як повідомляв Z, після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що тривала понад добу, там стався обвал сміття, під яким опинились троє рятувальників, пошуки яких досі тривають. Окрім того, імовірно, дамба, що стримує інфільтрати, дала тріщину. Трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі сьогодні, 31 травня, обговорять в міській та в обласній радах.

 

31.05.2016