Луценко заявив, що "чорна бухгалтерія" ПР стосується і нинішніх політиків.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в списках "чорної бухгалтерії" Партії регіонів фігурують і прізвища представників політичних партій, відомих сьогодні.

 

Про це генпрокурор заявив на прес-конференції, інформує УНІАН.

 

"Коли будуть оприлюднені "списки Трепака", ви дізнаєтеся, що фінансувалася не тільки Партія регіонів, але і інші партії, в тому числі ті, які є сьогодні", – сказав Луценко.

 

У понеділок генпрокурор мав розмову з директором Національного антикорупційного бюро України, і той відповів, що наразі аналітичні підрозділи вивчають документи. Детективи проситимуть про допомогу для співпраці з начальником управління спецрозслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком, позаяк його підрозділ розглядає справи екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

 

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив, що передав до НАБУ документи, котрі свідчать про виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх і чинних чиновників. НАБУ відкрило на підставі цих матеріалів кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією "неправомірна вигода".

 

Водночас, Антикорупційне бюро картає Віктора Трепака за оприлюднення частини інформації в пресі. "Публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В.Трепака позбавила бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В.Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ", – ідеться у повідомленні.

 

30.05.2016