Національне антикорупційне бюро отримало від колишнього заступника голови СБУ, начальника управління у боротьбі з корупцією та оргзлочинністю (управління "К") Віктора Трепака матеріали, котрі стосуються "чорнової бухгалтерії" Партії регіонів та зловживань режиму Віктора Януковича.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ на сторінці відомства у Facebook.

 

"Документи будуть проаналізовані аналітиками та детективами на предмет наявності фактів, що можуть свідчити про можливе скоєння злочинів, підслідних НАБУ... Закликаємо політиків, ЗМІ та громадськість не вдаватися до спекуляцій з приводу документів, про які йдеться, і почекати на офіційні висновки, які будуть оприлюднені після вивчення отриманої інформації", – зазначають у Антикорупційному бюро.

 

Пан Трепак заявив у інтерв'ю "Дзеркалу тижня", що йдеться про "масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади". "Значна частина цих матеріалів – "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака", "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і ставила за мету незаконне захоплення влади та її протиправне використання", – сказав екс-заступник голови СБУ.

 

За його словами, "йдеться про корупційну діяльність найнебезпечнішого виду" – політичну корупцію – до котрої залучили десятки посадовців найвищого рівня.

 

"Причому у більшості випадків матеріали містять предметну інформацію про те, ким, коли і який злочин було вчинено. До того ж, що взагалі унікально, вони дають можливість цілісно бачити загальну картину злочинної діяльності — з її організаторами, виконавцями, посередниками, засобами здійснення, результатами", – стверджує Трепак.

 

30.05.2016