Премію Кривенка вручили Наталії Седлецькій.

Тринадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці" стала авторка програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька.

 

Про це повідомляє Школа журналістики УКУ.

 

Премію вручили 27 травня під час ІV Львівського медіафоруму.

 

Наталія Седлецька – журналістка-розслідувачка, стипендіатка премії імені Вацлава Гавела. Член міжнародної мережі журналістів-розслідувачів Organized Crime and Corruption Reporting project (OCCRP). Працювала ведучою програми про корупцію "Тендер News" на телеканалі ТВ. Програма "Схеми" є спільним проектом "Радіо Свобода" і каналу UA:Перший.

 

Сама Седлецька заявила, що для неї велика честь отримати премію Кривенка. "Знаю про цю премію ще з 2006 року. Лауреати – люди, які є честю, надією, совістю і розумом української журналістики. Сучасники, якими можна тільки пишатися", – сказала Наталія в інтерв'ю Medialab.

 

"Лекцію Свободи" з нагоди вручення премії цьгогоріч прочитав Святослав Вакарчук.

 

Премію "За поступ у журналістиці" започаткували у 2004 році, до роковин трагічної загибелі Кривенка. У свій час премію отримували Христина Бердинських, Олекса Шалайський, Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марцін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов. Торік нагородою відзначили Левка Стека – журналіста "Радіо Свобода", що робив сміливі відеорепортажі з Майдану та зони бойових дій на Донбасі.

 

27.05.2016