У міській раді збільшать штат, а Садовий матиме додаткового заступника.

Сьогодні, 26 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили структуру виконавчих органів Львівської міської ради, а також загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів. Відповідне рішення підтримали 45 депутатів, передає Гал-Інфо.

 

Керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич заявила, що штат виконавчих органів потрібно збільшити, бо держава передала місту низку функцій. 

 

«Є умова, що ухвала набере чинності не раніше, ніж ухвала про розмежування повноважень, яку планують винести на наступну сесію», - зазначила разом з тим Галина Пайонкевич.

 

Вона додала, що з'явиться новий заступник міського голови з питань містобудування та економіки, а найбільш чисельним департаментами будуть департамент соціальної політики - понад 220 людей, та департамент охорони здоров'я.

 

Деякі депутати виступили проти збільшення штату ради замість оптимізації чисельності її працівників. Зрештою, пристали на документ, зазначивши, що варто уникати дублювання функцій чиновників.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що збільшення штату проведуть в першу чергу для комфорту мешканців.

 

«Так, ця структура не є ідеальною. Чи вона мені подобається на сто відсотків? Ні, вона мені не подобається на сто відсотків. Але ми можемо будь-яку зміну зробити через місця чи два», - сказав Андрій Садовий.

26.05.2016