Клімкін обіцяє покарати дипломатів-контрабандистів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обіцяє оперативні висновки з приводу скандалу з посольством України в Словаччині, котре спричинилося до спроби контрабанди цигарок через прикордонний пост у Закарпатській області.

 

Про це Клімкін заявив під час брифінгу у Брюсселі, інформує "Українська правда".

 

"Ми перевіримо, чи не було перед цим інших спроб це зробити, і перевіримо на причетність інших співробітників", – поінформував Клімкін. Міністр пообіцяв "швидкі висновки" у цій справі.

 

"Наша позиція – не просто нульова толерантність, а ми будемо боротися з такими випадками", – наголосив Клімкін.

 

Раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що контрабандним перевезенням займався чоловік першого секретаря посольства України у Словаччині. У суботу, коли його спіймали на митному пункті, він демонстрував дипломатичний паспорт і також дипломатичний лист, підписаний дружиною ж, із застереженням про недоторканність вантажу.

 

"Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака), почали наполягати на огляді, С.Л[...]н вчинив скандал, погрожував викликом консула і т.д. Митники зв’язалися МЗС України і після отримання дозволу огляду мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тисяч гривень", – розповів Москаль.

 

Керівник апарату МЗС Вадим Пристайко на екстреному брифінґу в Києві повідомив, що міністерство з'ясовує роль посла Олега Гаваші у "цигарковому скандалі".

 

"Посол мав бути в курсі всього, що відбувається в його посольстві. Якщо не був в курсі, то це окреме питання до посла. Але ще гірше, радикально гірше, якщо він був в курсі. Тоді будемо ставити питання до президента", – заявив Пристайко, за повідомленням "Європейської правди".

 

23.05.2016