В СБУ не бачать криміналу в антиукраїнській літературі, що продається в Почаївській лаврі.

У Службі безпеки України заявили, що поширена в ЗМІ інформація про розповсюдження у Свято-Успенській Почаївській лаврі літератури антиукраїнського змісту не є доказом наявності ознак злочинів, пише Обозреватель.

 

«Після вивчення ситуації повідомляємо, що опубліковані в ЗМІ данні не є доказом наявності ознак злочинів, досудове розслідування яких відповідно до ст. 216 Кримінально-процесуального кодексу України розслідуються СБУ», – ідеться у відповіді на інформаційний запит видання.

 

Також в СБУ додали, що протягом 2014-2016 років до них надійшло 2 депутатських звернення та одне звенення від громадянина з проханням перевірити ситуацію в Почаївській лаврі, що, як відомо, належить до УПЦ МП.

 

Водночас, зазначили в СБУ, у лютому цього року ГУ Національної поліції в Тернопільській області розпочало кримінальне провадження за фактом здійснення на території лаври умисних дій, скерованих на розпалювання національної, расової або релігійної ненависті.

 

Раніше повідомлялось, що активісти виявили в Почаївській лаврі книжки, в яких ідеться про те, що «наша батьківщина – це Росія, а наші воїни – російські воїни», засуджуються «бандерівці-бандити» та прославляється царська сім’я.

17.05.2016