В історичному музеї директором бачать Романа Чмелика.

Учора, 16 травня, відбулось таємне голосування членів розширеної Науково-методичної ради Львівського історичного музею з метою підтримки кандидатури на посаду майбутнього директора музею. Більшістю голосів перевагу було надано Роману Чмелику, повідомили у Львівському історичному музеї.

 

Усього на посаду претендують 7 людей: молоді працівники музею Андрій Панів, Мирослав Побережний, Орест Круковський,  Світлана Хавалко, колишній директор Музею релігії Володимир Гаюк, директор Винниківського історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець і директор Музею етнографії та художнього промислу Роман Чмелик.

 

Протягом 12-13 травня члени науково-методичної ради заслуховували програми кандидатів.

 

«Лейтмотивом виступу директора Музею етнографії та художнього промислу Романа Чмелика було декларування намірів модернізувати ЛІМ, інтегрувати його в європейське музейництво шляхом пошуку інвесторів, міжнародних грантів», – ідеться у повідомленні про виступ переможця.

 

«Результати голосування дають підстави звернутись до учасників конкурсної комісії з виборів директора ЛІМ, обраних на загальних зборах коллективу, з проханням проголосувати за кандидата, визначеного на розширеній Науково-методичній раді Львівського історичного музею — Чмелика Роман Петровича», – зазначили в Музеї.

17.05.2016