Екологи області назвали найбільших забруднювачів довкілля.

До переліку підтприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні у області входять Добротвірська ТЕС, ДП «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», ЛКП «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», ЛКП «Львівводоканал», повідомили в департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

 

Згідно з інформацією від підприємств, отриманою у першому кварталі цього року, зменшило викид шкідливих речовин в атмосферу ДП «Львіввугілля» (на 9,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року), натомість збільшили Добротвірська ТЕС (на 8,4%) і «Львівтрансгаз» (на 40,9%).

 

«На ЛМКП «Львівводоканал» у I кв. 2016 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях збільшилися відповідно на ,1,1% у порівнянні з відповідним періодом 2015 р. Обсяги скидів забруднюючих речовин після КОС по І-ій технологічній лінії зменшилися на 3% (на 0,2 тис. тонн), а по ІІ-ій – збільшилися на 3,4% (на 0,6 тис. тонн)», – ідеться у повідомленні.

 

Щодо Роздільського ДГХП «Сірка», то станом на 1 квітня тут було понад 3 млн. тонн фосфогіпсів, 79,5 млн. м³ хвостів флотації. Також, тут розміщений модифікатор МГ в обсязі 17,195 тис. тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.

16.05.2016