Британські волонтери передали місцевим колегам реанімобіль.

Сьогодні, 13 травня, до Івано-Франківська прибула волонтерська група з Великобританії (північний Йоркшир м. Херігейт), щоб передати місцевим волонтерам реанімобіль марки Volkswagen, пише Фіртка.

 

Керівник групи Джон Шеклтон волонтер з великим стажем і допомогу для міста передає вдруге. 20 років тому британець заснував організацію «Aid to Eastern Europe» (Допомога Східній Європі), що об’їхала 40 країн Європи та Азії, передаючи допомогу в найгарячіші точки.

 

Англійці приїхали до Івано-Франківська на запрошення волонтерів Благодійного фонду «Франківський опір» та волонтерської групи «Свій за свого» .

 

«Україна є гарячою точкою з того, що ми бачимо по телебаченні, все дуже серйозно. Британці мають велике серце, тому ми тут допомагаємо, багато швидких карет ми вже доправили. Якщо Бог допоможе, то ми ще раз приїдемо до України. Мої друзі ремонтують старі велосипеди і продають їх на е-бей, а я ріжу дерева і продаю, завдяки вирученим кошта, за рік вдається придбати карету. Крім того, по лікарнях збираємо обладнання, до прикладу, хірургічні ножиці використовують один раз, але їх можна простерилізувати і використовувати»,- розповів Джон Шеклтон.

 

Він додав, що автомобіль привезений із Барселони, а в Англії його заповнили медичним обладнанням та речима.

13.05.2016