Міська влада і керівництво локомотиворемонтного заводу звинувачують державу в рейдерстві.

Керівник правління ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» Ярослав Ленів сьогодні, 13 травня, заявив, що вчора на заводі відбулося рейдерське захоплення підприємства, пише Галка.

 

За словами Ярослава Леніва, вчора до заводу приїхали два автобуси з силовиками, які мали допомогти заступнику голови Івано-Франківської ОДА зачитати наказ про призначення нового керівника правління.

 

Директор заводу вважає, що рейдерське захоплення здійснене з метою доведення підприємства до банкрутства та продажу.

 

«Ніхто не хоче, щоб завод продавали діючим. Хочуть, щоб завод збанкрутував і його можна купити за копійки. Саме найгірше, що до цього причетна облдержадміністрація і депутати під куполом Верховної Ради», – сказав Ярослав Ленів.

 

Інформацію підтвердив і заступник міського голови Богдан Білик, який був на місці події.

 

Міський голова Руслан Марцінків заявив, що до захоплення заводу причетне керівництво держави.

 

«Атака йде з боку найвищих осіб держави і з боку депутатів. Вчора була спроба о восьмій години зареєструвати нового керівника через нашу палату, але це не вдалося. Ми будемо відстоювати завод. Хто продає такі підприємства в час війни?», – заявив Руслан Марцінків.

 

За фактом вчорашніх подій міська влада та громадськість обіцяють звернутися до правоохороних органів та прокуратури.

 

Як повідомляв Z, ще наприкінці минулого року івано-франківський локомотиворемонтний завод був включений Фондом держмайна України до переліку об’єктів, що готуються до приватизації.

13.05.2016