Дмитро Міхалець розповів про 100 днів роботи патрульних.

Керівник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець розповів про 100 днів роботи патрульних. Каже, довіра до людей у формі серед населення зростає, пише Бліц-Інфо.

 

За словами Дмитра Міхальця, за час роботи патрульні отримали 12 тис. викликів.

 

«Патрульних викликають навіть у тих ситуаціях, коли проблема не відноситься до їх відання. Тому часто після виїзду на виклик, моїм підлеглим доводиться звертатися до тих служб, які компетентні у тій чи іншій ситуації», - сказав він.

 

Керівник патрульних також відповів на скарги у соцмережах щодо надмірної м’якості патрульних у ставленні до порушників.

 

«Потрібно, щоб до працівника поліції народ звик і змінив своє відношення. До жорсткості в жодному разі не хочеться доходити. Краще вирішити конфлікт за допомогою розмови. Тому вважаю, що патрульні повинні застосовувати медіацію для вирішення конфліктів. Для чого ці зайві затримання», - зазначив Дмитро Міхалець.

 

Він додав, що особовий склад патрульної поліції Івано-Франківська за 100 днів зменшився на 4 людини – за власним бажанням і через порушення.

 

Керівник копів окремо наголосив на тому, що в місті зменшилась кількість нетверезих водіїв.

 

«Я радію, що зменшується кількість нетверезих водіїв. Коли я приїхав сюди, то побачив багато порушень і п'яних водіїв. Зараз патрульні докладають всіх зусиль, щоб зменшити кількість людей, які сідають за кермо напідпитку. Загалом, на сьогодні складено 228 адмінпротоколів на п'яних кермувальників, проте з кожним днем їхня кількість зменшується», – сказав він.

11.05.2016